Nu är hösten här och alla kan lätt börja känna sig lite slitna efter sommarens sol, bad och semestrar. Håret kan kännas risigt efter all sol och badande, och plugget sätter igång igen. Alla vill känna sig fräscha inför hösten, och då kan det vara dags att se över håret på allvar. Är det lite torrt och slitet kanske det skulle må bra av en stärkande hårinpackning.

Ont om tid eller stressad?

När livet drar igång efter sommaren är det också lätt att känna sig stressad och det kan påverka håret till det sämre. Ingen vill se risig ut på nya skolan eller på nya jobbet. Är du dessutom egen företagare vet du att det kan vara ett slit med att få tiden att räcka till allting. Det är firman som ska skötas, helst utan att du får gråa hårstrån på köpet och samtidigt ska du ha lite privatliv och hinna vila upp dig och hålla dig fräsch. Genom att sälja dina fakturor eller ta ett företagslån hos capcito.com kan du förenkla ditt företagande och därigenom få lite mindre huvudbry och till och med lite mer fritid till att ta hand om dig själv. Tar du hand om dig själv och känner dig fräsch så får du mer energi till både privatliv och företagande så ta hjälp av Capcito redan idag.

Ta hand om dig själv

Se till att ta dig tid för att ta hand om dig själv så kommer du att må bättre. Du stressar av samtidigt som du får en klart piggare och fräschare känsla i kroppen. Det behöver inte vara så märkvärdigt med att ta hand om ditt risiga hår heller, och det finns flera huskurer du kan använda dig av. Att göra egna hårinpackningar är superenkelt. Du kan använda en massa olika produkter du redan har hemma.

  • Honung och olivolja har de flesta hemma och du behöver 4 matskedar olivolja och 2 matskedar honung. Blanda ihop detta och fördela det in håret. Har du väldigt långt hår kan du ta dubbel sats. Det kan bli lite klibbigt att fördela, men efter 20 minuters verkningstid tvättar du ur det och du får ett fint glänsande och mjukt hår.
  • Ägg är jättebra. Knäck ägget och vispa upp det till lite fluff, sen masserar du in det och låter det verka i 15 – 20 minuter. Tvätta ur med kallt eller ljummet vatten. För normalt hår – ta hela ägget. Behandla en gång i månaden. För torrt hår – ta äggulan endast och en gång i månaden. För fett hår – använd bara äggvitan varannan vecka. Behandlar du håret med ägg för ofta kan resultatet bli ett sämre hår eller hårbotten.

Vill du inte blanda ingredienserna själv där hemma kan du använda färdiga hårinpackningar istället, och Damernas Värld har gjort en bäst i test-lista 2019 för torrt hår. Vilken metod du väljer, egengjord inpackning eller en köpt sådan, så är det ändå dags att du tar dig lite kvalitetstid och skämmer bort ditt hår och hårbotten.