Visst är det härligt att kunna nå hela världen genom en välskriven blogg med hjälp av en dator, mobil eller surfplatta. Men att sitta framför datorn och jobba påverkar våra kroppar. Om du inte tar hand om dina ögon kan du lätt få huvudvärk. Använd en rabattkod för att skaffa snygga solglasögon, linser eller glasögon, så kommer du både se bra och se bra ut till ett skönt pris.

Ta hand om ögonen

Att sitta framför datorn påverkar våra ögon mycket. Det är många som känner av spänningshuvudvärk efter en dags arbete eller efter att ha skrivit en riktigt bra bloggartikel. Datorer är jättebra hjälpmedel för att kunna nå ut till hela världen, samtidigt som det är ansträngande för ögonen att titta på skärmen för länge. Och de flesta av oss sitter ju med våra mobiler, surfplattor och datorer väldigt mycket. Vare sig du har ögonproblem eller inte är det klokt att förebyggande göra en synkontroll, skaffa riktigt bra läsglasögon eller köpa snygga solglasögon för sommaren. Om du har nedsatt syn och inte gillar att ha glasögon, så kan du börja med linser. Bästa sättet att införskaffa riktigt bra glasögon, linser och solglasögon är hos Lensway med en skön rabattkod som ger dig upp till 50 procents rabatt. Så kan du lägga pengarna på roligare saker.

Blogga ergonomiskt

Det finns mycket du kan göra för att blogga bättre. Förutom att ta hand om dina ögon genom att skaffa rätt glasögon eller skydda dem med solglasögon under soliga dagar, så är det viktigt att du tänker på att arbeta ergonomiskt. Det absolut bästa är om du har en fristående skärm som sitter/står framför dig, istället för att arbeta på en laptop och behöva böja på nacken hela tiden. Om du har en laptop kan du ställa upp den på en låda eller liknade så att skärmen kommer framför dig, och sedan skriva på ett externt tangentbord. Det är också smart att lära sig att skriva på tangentbordet utan att behöva titta på fingrarna. Det finns många gratissajter som du kan använda för att öva upp din skicklighet.

Stå och arbeta framför datorn

Det är också hälsosamt att stå upp och arbeta. Det förutsätter naturligtvis att du har ett höj- och sänkbart skrivbord, ett ståskrivbord eller att du ställer upp skärm och tangentbord på en låda på skrivbordet. Enligt forskning kan du faktiskt gå ner ett kilo i månaden genom att stå tre timmar varje dag när du arbetar. Börja dock lite i taget. En halvtimme per dag första veckan och öka sakta på tiden. Tänk också på att att bära bra skor.