Som egenföretagare behöver jag lyckas. Efter ett tag hemifrån insåg jag att jag verkligen inte nådde mina mål. Hur hårt jag än arbetade stod det stilla, i alla fall gick det inte framåt som jag faktiskt behövde. Nu bestämde jag mig för att göra en förändring, en rejäl förändring: hyra kontor.

Hyr kontor och väx

Som många andra har jag suttit på min arbetsplats och bara drömt om att få jobba hemifrån. Då skulle jag minsann både få mer gjort och få leva ett mer kreativt och spännande liv. Hälften är sant: att driva företag är verkligen spännande och ger så otroligt många möjligheter. Men efter ett tag som företagare insåg jag att det inte alls var så enkelt att jobba hemifrån som jag trott. Jag satt fast. Jag jobbade inte alls så effektivt som jag ville. Och jag insåg att det faktiskt var lite tråkigt att aldrig dricka kaffe med andra. Till min stora förvåning insåg jag att jag faktiskt behövde arbetskamrater, i alla fall litegrann. Det västa var att företaget inte tog fart. När jag läste om hur viktigt det är att samarbeta med andra företagare insåg jag att jag faktiskt låst in mig och företaget i ett litet rum: vi behövde komma ut! Jag letade runt på internet och hittade Workaround som har kontor över hela Stockholm. Jag började med att hyra en plats ett par gånger i veckan, och nästan omgående började företaget att växa. Jag fick inspiration och tips av andra företagare och hittade också en annan företagare i samma situation som mig som jag började samarbeta med. Samarbete är verkligen nyckeln för att lyckas. Nu hyr jag eget kontor fem dagar i veckan. Vill du hyra kontor är Workaround ett perfekt kontorshotell för dig, vare sig du har ett litet enmansföretag eller behöver en större avdelning för flera medarbetare.

Fördelar med att hyra kontor

Det finns många fördelar med att hyra kontor. Först och främst är det lättare att verkligen jobba effektivt när du tar dig hemifrån och sätter dig vid ett skrivbord – utan att kunna köra en maskin tvätt eller se dammen i hörnen som du borde dammsuga bort. Genom att behöva förflytta sig får du också lite rörelse innan arbetspasset börjar.

Den stora förändringen för mig är dock att jag har andra att samarbeta med, lära mig av och kunna äta lunch med. Först var jag orolig att det skulle vara för socialt, men det behöver du inte oroa dig för. Alla hyr sin plats av en anledning och vill verkligen arbeta väl. Men det är roligt att kunna ta en kopp kaffe eller te och samtala tio minuter eller kunna äta lunch och samtala med en blivande arbetspartner. Det ger så mycket energi och gör måndagarna så mycket roligare. Jag önskar faktiskt att jag hade börjat hyra kontor redan under uppbygganden av mitt företag. Även om du inte fått full ekonomi på din sajt eller firma, så kommer du växa så mycket snabbare om du hyr ett kontor eller en stolplats en eller två gånger i veckan. Bästa investeringen för den seriösa företagaren.