Det finns många tips kring vad man ska göra för att vårda håret, men få artiklar som behandlar hur vi omedvetet sliter på det. Dagliga vanor är en sto

Det finns många tips kring vad man ska göra för att vårda håret, men få artiklar som behandlar hur vi omedvetet sliter på det. Dagliga vanor är en stor orsak till slitage, så ta dig en titt på misstagen nedan för att se om du själv är skyldig till dem!

1. Du borstar vått hår

Vått hår är mycket känsligare än torrt, och bör därför aldrig borstas eller kammas. Vänta tills det är helt eller nästan torrt innan du plockar fram borsten, och framför allt kammen.

2. Du sover med utsläppt hår

Innan du lägger dig är det bäst att sätta upp håret i en lös knut eller fläta för att skydda det under natten. Utsläppt hår gnids enkelt mot lakanet, och bomullslakan är inte heller någon höjdare. Välj i stället lakan av siden eller liknande.

3. Du använder inte UV-filter

Det kan låta lite överdrivet, men ett UV-filter är till stor hjälp när du vill behålla håret i optimalt skick. Välj gärna en olja som innehåller UV-filter, särskilt under vår och sommar. Ska du dessutom på semester till ett soligt land är det ett måste.