Som mamma bör du alltid vara ett exempel för ditt barn. Tre grundläggande saker att lära ut och uppfostra sitt barn i är kärlek, oberoende och respekt. Att vara mamma innebär också att du lär ditt barn värderingar som på sikt kommer hjälpa barnet under hela sitt liv. Fem grundläggande värderingar som rekommenderas att lära barn presenteras här.

5 värderingar att lära sitt barn

1. Föredöme: Det bästa sättet att lära ut bra värderingar är genom att föregå med gott exempel. Dina handlingar säger mer än tusen ord och kommer lära ditt barn att vara en artig, autonom och ansvarsfull person. Låt barnet se dig som en kärleksfull och trygg ledare. Flera kompetenser som en ledarskapsutbildning hos Advantum Kompetens erbjuder är lösningar för att lära andra växa och nå sina mål. Till exempel är kompetens i coachning och svåra samtal behövande ibland för att stödja och lära barnet att leva bra.

2. Disciplin: Denna värdering handlar om att vara tydlig om vad som förväntas av barnet i olika situationer. Dessa situationer kan gälla att inte äta för mycket godis, gör läxor och fysisk aktivitet för att nämna några.

3. Samarbete: Denna värdering hjälper dig att fortsätta och inte tappa ditt mål att vägleda och stödja ditt barn i sin utveckling. Fortsätt att stödja och vägleda ditt barn oavsett vilka omständigheter som uppstår. Barnet kommer ha stor nytta av samarbete senare i livet.

4. Tålamod: Inget är viktigare som mamma att visa prov på tålamod. Att öva och utöva tålamod varje dag hjälper dig som mamma att hantera alla situationer som barnet utsätts för. Lär dig att andas och släppa spänningar.

5. Förståelse: Att veta hur du lyssnar på ditt barn hjälper dig att förstå många saker. Att förstå betyder att känna empati och förstå vad dina känslor eller behov är innan du bedömer och ger en konsekvens.