En skönhetsbehandling innebär en stunds avkoppling för dina kunder där de kan unna sig lite lyx i vardagen, men för att kunna garantera att kunderna trivs bra på salongen krävs det mer än duktiga massörer och hudterapeuter. En salong som är inredd på ett harmoniskt och trivsamt sätt ökar nämligen kundernas tillfredsställelse. Hur ska man inreda en skönhetssalong och ett behandlingsrum? Vad ska man tänka på? Här kommer några smarta tips som garanterar en trivsam och avkopplande miljö för dina kunder.

Harmoniska behandlingsrum

Oavsett om det gäller massage eller skönhetsbehandlingar är det ett tillfälle för kunden att koppla av. Det ska med andra ord vara en rogivande stund där kunden kommer bort från vardagsstressen. Inte sällan är även den här typen av tillfällen en present från någon i kundens närhet. Det förväntas därför att det blir en trivsam och behaglig stund på salongen. Att inreda behandlingsrum på ett harmoniskt sätt är A och O för dina kunders tillfredsställelse.

Den just nu så trendiga Feng Shui stilen passar utmärkt på skönhetssalonger. Den ger rummet harmoni genom att man inreder både balanserat och kontrastfullt på samma gång. Tipset är att inte inreda för kalt, men heller inte med för mycket möblemang. Utnyttja istället ytan på ett praktiskt och stilfullt sätt – du kan till exempel skapa luftiga stilleben som dekoreras med vackra föremål. Varva gärna former och storlek på föremålen du placerar ut. Skapa motsatser och kontraster genom att arrangera stilleben med hög, låg, rund och fyrkantig form. Det gör inredningen personlig och behaglig att se på.

Inom Feng Shui handlar mycket om att hitta en balans mellan det neutrala och det lite mer utmärkande. Ett tips är att satsa på tapeter i tidlös design för att sedan med små medel ge lokalen kontrastfulla inslag. Att inreda säsongsmässigt när det gäller textilier är ett sätt att skapa stilfulla kontraster i en neutral miljö.

Skandinavisk design

Den hållbara, tidlösa och klassiska designen är en inredningsstil som har blivit allt mer populär. Det vi brukar kalla för skandinavisk design passar in på den beskrivna stilen. Vi talar om en stilfull inredning som anammar detaljer och funktion i en minimalistisk anda. Att utgå från skandinavisk design när du inreder skönhetssalonger är ett säkert kort. Normalt sett utgår stilen från en ljus färgbas som genererar en öppen känsla och framhäver detaljerna i inredningen. Den här inredningsstilen känns exklusiv, vilket är viktigt i sammanhanget med tanke på att en behandling på salong är förenat med en lyxig stund.

Romantiskt inredda skönhetssalonger brukar också uppskattas eftersom det förmedlar en varm och mjuk miljö. När du inreder romantiskt gäller det att ha en känsla för det antika i en modern miljö. Blanda utvalda second hand objekt med moderna växter för att skapa en lantlig, men tidsenlig salongsmiljö.