Färgat och blonderat hår är betydligt känsligare än ofärgat, och kräver därför extra uppmärksamhet. Nedan får du tips på vilka produkter du behöver fö

Färgat och blonderat hår är betydligt känsligare än ofärgat, och kräver därför extra uppmärksamhet. Nedan får du tips på vilka produkter du behöver för att vårda lockarna ordentligt!

Välj inpackningar

Inpackningen är en självklarhet för den med färgat hår. Tyvärr nöjer sig många med att använda balsam, men det är långt ifrån tillräckligt för att bygga upp preparerade hår. Välj istället inpackningar från frisörsalongen. Det kommer du inte att ångra!

Använd leave-in balsam

En så kallad “leave-in conditioner” är ett utmärkt sätt att tillföra fukt och näring utan att tynga ner håret. Färgat hår behöver extra mycket vård, så tro inte att det här alternativet är onödigt. När du ser ditt långa, friska hår kommer du förstå innebörden av ett bra leave-in balsam!

Tvätta håret rätt

När du tvättar håret är det viktigt att inte använda alltför varmt vatten, eftersom färgen då rinner ut snabbare. Försök därför att använda vatten som går mer mot en ljummen temperatur än en alltför het, och om du står ut kan du även skölja håret med kallt vatten när du väl har tvättat det. Visst kan det kännas kallt, men håret älskar det!