Yttre skönhet är en sak, men det är lika viktigt att tala om den inre skönheten. Det som finns inuti oss och som får oss att må bra. För är det något som boostar din yttre skönhet är det ditt inre välbefinnande.

I den här artikeln ger vi dig tips på hur du genom att skapa harmoni i vardagen kan känna dig vacker både inuti och utanpå.

Balans och harmoni

Hur du inreder ditt hem och vad du gör under din lediga tid påverkar ditt välmående. Ett ombonat och planerat hem är inte sällan ett avkopplande inslag i vardagen och därför är inredning direkt kopplat till hur vi mår, något som i längden även knyter an till skönhet och det vår kropp och ansikte uttrycker. Feng Shui är ett intressant begrepp i dessa sammanhang, en filosofi som på alla plan syftar till att ställa välbefinnandet i fokus. Det handlar om att ta hand om oss själva, men även den omgivning vi befinner oss i.

Om vi talar inredning och vardag handlar Feng Shui om att skapa balans i livet och i hemmet. Små detaljer spelar en större roll än vi kanske tror, att laga mat i en harmonisk miljö eller sova i ett rum som generar rätt energi. Tipset är att ägna lite extra tid åt att planera ditt hem, det kommer göra dig gott på både det inre och yttre planet. Inred med prisvärda, men stilfulla handtag till dina köksluckor från IKEA och välj dina sängkläder med omsorg. Små inslag i vardagen som får dig att känna dig mer harmonisk och balanserad. Det i sin tur, kommer att boosta din kropp och ditt utseende. En utvilad kropp mår helt enkelt bättre och din hud avspeglar ditt mående. På nätet finns det ett stort urval av praktiska guider till hur du inreder med Feng Shui. Ett tips är att ta del av Feng Shui experten Jannice Wistrands tips om Feng Shui och inredning.

Lyx i vardagen

Mellan varven är det viktigt att stanna upp och reflektera över livet i sin helhet. Våga ta en paus i dina rutiner och måsten. Lyx är inte alltid detsamma som glamour och dyra saker, tvärtom kan det faktiskt vara små enkla inslag i vardagen. Att unna dig en lång och behaglig dusch kan vara bland det skönaste som finns när livet känns svårt att hinna med. Se till att ha dina favoritkrämer hemma för att smörja kroppen efter ett behagligt bad.

När vintern är på ingång och temperaturerna faller är det extra viktigt att vårda huden med rätt medel. Skapa små lyxiga rutiner i vardagen där du fokuserar på ditt välmående, både kroppsligt och själsligt. Glöm inte bort att tala med dig själv och stämma av hur du mår på alla plan. Knepet är att upptäcka i tid när stress, oro eller bekymmer börjar få övertag. Just då är det viktigt att sätta dig själv i centrum och ge dig den lyx du är värd!