Om jag säger ordet “blogg” vad tänker du på då? De flesta av oss associerar nog ordet till olika slags lättviktiga nöjen och dagböcker online, men bloggosfären består ju av bloggar som avhandlar i princip alla typer av ämnen. Till skillnad från exempelvis Twitter och Instagram är bloggar ett bra sätt att utveckla och skriva om aktuella ämnen i långform. Bloggar lämpar sig därför väl som kommunikationskanaler för exempelvis myndigheter. I det här inlägget ska jag därför tipsa om två bloggar som drivs av myndigheter i Sverige.

Att förvalta IT-lösningar för en myndighet är ett stort projekt, det kan det också vara att sköta IT åt ett företag. Nordlo är ett skandinaviskt IT-företag som har specialiserat sig på att hjälpa företag att utveckla sina IT-lösningar. I den rollen kan de hjälpa till med allt från Microsoft 365 till molnlösningar.

Riksdagens utvecklingsblogg

Riksdagens utvecklingsblogg skulle kunna beskrivas som en slags “metablogg”. Ämnet för bloggen är nämligen hur riksdagen jobbar med sociala medier. Det är dock inte bara tekniska nyheter som avhandlas. Om du följer bloggen får du också inblick i olika typer av offentlig data som tillgängliggörs på olika sätt.

Offices of Science and Innovation

Offices of Science and Innovation bedrivs i ett samarbete mellan olika departement och ministrar. I bloggen kan du följa internationella vetenskapliga nyheter som förmedlas av svenska ambassader i ett antal olika länder.