En blogg är en bra plattform att utgå ifrån när man vill synliggöra vissa budskap, produkter eller tjänster. Men hur ska man göra för att bloggen ska fungera som en plats för marknadsföring om den inte får några besökare?

Öka bloggens besökarantal

En blogg är beroende av besökare för att växa och för att fungera som det den är tänkt för. Man kan jämställa alla besökare till bloggen med kunder, eftersom det är via besökarna som bloggen kan växa och bli mer populär. Vid ett större antal besökare är chansen stor att man kan få göra samarbeten med olika varumärken och fungera som en plattform för marknadsföring, vilket genererar pengar. Men om inte bloggen har så många besökare kan man hjälpa den på traven genom att:

  • Sökmotoroptimera bloggen. Att använda sig av sökmotoroptimering (SEO) är ett effektivt sätt att få bloggen att synas bättre hos sökmotorerna. Om du är osäker på hur du ska göra för att få till ett SEO-vänligt innehåll så finns det massor med tips och råd att få på nätet.
  • Använda sig av smarta verktyg. Det finns mängder av smarta verktyg att använda sig av för att marknadsföra sig bättre. Exempelvis kan man bli hjälpt av ett marketing automation verktyg för att nå ut med specifika budskap till en specifik målgrupp. Det finns också hjälpmedel när det kommer till att skriva bra texter om du lider av dyslexi eller har svårt för att uttrycka dig i skrift.
  • Blogga regelbundet. Det är viktigt att lägga upp något på bloggen dagligen. Dels gör det bloggen mer aktiv, vilket gillas av sökmotorerna och dels gör du innehållet i bloggen bredare. Kort sagt, ju mer du bloggar desto större är chansen att kundantalet ökar.