Att känna stress och press i vardagen är extremt vanligt, speciellt om man är student då man i princip äter stress till frukost, lunch och middag. Därför kan det vara bra att hitta vägar att varva ner och försöka komma till ro i vardagen. Med hjälp av enkla, smarta och bekväma lösningar kan man få en mycket bättre och mer rogivande tillvaro.

4 sätt att varva ner

För att göra bra ifrån sig på högskoleprovet 2020 är det viktigt att man är i balans. En stressad kropp presterar sämre och det är bara en av alla anledningar till varför man borde stressa ner. Dock kan det vara väldigt svårt att koppla av i en vardag där man är omringad av datorer, mobiltelefoner, tentor och en massa nöjen som drar uppmärksamhet, men det finns små och enkla knep man kan ta till. Bland annat kan man:

  • Ta en långpromenad. En promenad är en perfekt metod för att varva ner. Lågintensiv träning tröttar ut kroppen på ett hälsosamt sätt som inte dränerar kroppen från energireserverna, samtidigt som kroppen kan göra sig av med överskottsenergi i form av ackumulerad stress.
  • Skriv bort din stress. Det kan vara väldigt hälsosamt att skriva ner händelser i sin vardag som man upplever som stressiga eller psykiskt påfrestande. Man kan blogga, skriva dagbok eller bara göra små anteckningar varje dag i ett Word-dokument som man inte ens behöver spara. Förflytta stressen från hjärnan till pappret.
  • Undvik energitjuvar. Det finns många människor i vår omgivning som bara tar energi ifrån oss. Oavsett om det är vår mamma eller vår bästa vän så är det bra att undvika människor som dränerar oss från vår energi, speciellt om vi redan har ont om energireserver.
  • Prioritera kosten. Studenter är kända för att äta fattigt, trots att behovet för en bra kost är stort. Prioritera en god kosthållning, välj bort läsk, alkohol och cigaretter och lägg istället pengarna på en mer näringsrik kost, så kommer du få lättare att hantera stress.