Finns det någon som inte skulle vilja ha perfekt hy? Antagligen inte, och lyckligtvis är det inte så svårt att åstadkomma om man bara har disciplin at

Finns det någon som inte skulle vilja ha perfekt hy? Antagligen inte, och lyckligtvis är det inte så svårt att åstadkomma om man bara har disciplin att följa vissa rutiner. Det finns många tips kring vilka hudvårdsrutiner som är bäst, några mer udda än andra, men här får du några tips som definitivt fungerar!

Sov aldrig med smink!

Det kan tyckas vara en självklarhet, men man bör aldrig sova med smink. Denna typ av slarv är en av de största orsakerna till att rynkor uppstår och att huden blir torr och livlös. Frisk hy kräver arbete, så en orkeslös attityd kommer inte leda till några bra resultat.

Följ en hudvårdsrutin

Att rengöra ansiktet, använda ett bra ansiktsvatten och sedan tillföra en dagkräm av hög kvalitet är något du kommer väldigt långt med. Om du sminkar dig under dagen bör du tvätta bort sminket och följa rutinen även på kvällen. En hudvårdsrutin kan låta som något enkelt, men följer du rutinen kommer den garanterat att förbättra hudens struktur ganska snabbt.

Ät nyttig mat

Din hud är en del av din organism, och därför är det självklart att ditt yttre påverkas av ditt inre. Inga produkter i världen kan få din hud frisk om du inte är frisk inombords. Tänk därför på att äta nyttigt, och låt frukt, grönsaker, nötter, linser och frön bli en del av din vardag. Visst kan man äta onyttigt ibland, men försök att äta hälsosamma måltider så ofta du bara kan.

Drick vatten

Vår kropp består till stor del av vatten, vilket innebär att vatten är bland det viktigaste vi måste få i oss. Försök att dricka två liter dagligen, och vänta inte på att känna dig törstig. Törst är ett tecken på att kroppen redan är lite uttorkad. Det är också viktigt att inse vikten av att dricka just vatten, då andra drycker inte har samma effekt.

Använd ansiktsmasker

Ansiktsmasker kan vara antingen enklare varianter eller mer avancerade sådana och båda är bra för huden. Börja med billigare ansiktsmasker som du kan köpa i butiken, och vänd dig till en hudvårdsklinik eller dermatolog om du behöver något med starkare effekt.

Ät vitaminer

Även om du äter nyttig mat är det aldrig fel med ett bra kosttillskott. Välj gärna något från apoteket, eftersom de brukar ha produkter av hög kvalitet. Det finns också särskilda tabletter för huden som bör vara extra bra.