De flesta av oss har någon gång i livet drabbats av akne eller pormaskar. Problemet brukar vara störst under puberteten, men kan även kvarstå därefter

De flesta av oss har någon gång i livet drabbats av akne eller pormaskar. Problemet brukar vara störst under puberteten, men kan även kvarstå därefter. Ska man då acceptera aknen och tänka att den beror på genetiska faktorer? Nej, det behöver du verkligen inte göra. Följ tipsen nedan så får du hjälp på traven!

1. Besök en hudterapeut

Visst kan det vara dyrt att besöka en hudterapeut, och just därför rekommenderar vi inte att du gör det veckovis. Det räcker att boka in ett enda besök, så att du kan få en läkares tips kring vilka produkter som skulle fungera för dig.>

2. Investera i din hud

Det är inte ytligt att ta hand om huden, oavsett vad farmor som bor på landet säger! Följ hudterapeutens råd och köp produkterna som rekommenderas för din hud. Det är tyvärr ett måste för att aknen ska dämpas.

3. Undvik fetter

Chips, godis och andra varor som innehåller onyttiga fetter är ofta en bidragande faktor till att aknen blir kvar. Finnar kan till och med uppstå efter att du ätit mycket choklad, så tänk på att dina matvanor kan vara av stor betydelse!