Nu när sommaren nalkas ser de flesta av oss fram emot att plocka fram toppar, kjolar och klänningar som passar perfekt under de varma dagarna. Men kal

Nu när sommaren nalkas ser de flesta av oss fram emot att plocka fram toppar, kjolar och klänningar som passar perfekt under de varma dagarna. Men kalla vintrar gör ibland att vi inte orkar träna så mycket, och dessutom är det lätta att plocka på sig några extra kilon under julen. En cleansing inför våren är därför inte helt fel!

1. Börja träna

Med jobb, familj, vänner och annat är det inte alltid så enkelt att få in träningen i schemat. När det dessutom är kallt och ruggigt kan det kännas extra jobbigt att gå ut och sätta kroppen i arbete. Men träning handlar inte bara om att se bra ut, utan det är ett måste även för hälsan. Försök därför att klämma in åtminstone ett pass på gymmet eller en promenad i rask takt två gånger i veckan.

2. Välj en nyttig kost

När varmare tider är på ingång är det aldrig fel med en “vårstädning” även för kroppen. Nu är det dags att börja med smooties, färskpressad juice och detox-drycker som hjälper till att rensa kroppen ordentligt. Lägre temperaturer kräver ofta att man äter lite mer, och många väljer att unna sig lite extra mycket choklad och annat gott, men socker är trots allt inte särskilt nyttigt. Bemöt våren med nya matvanor, och satsa på mycket frukt och grönt!

3. Besök frisörsalongen

Kallare tider medför som vi alla vet fler hemmakvällar och färre akiviteter. Men när våren kommer är det dags att plocka av oss mössorna, och då kan det vara bra med en uppfräschning av håret. Du behöver inte ändra din look alltför mycket, men att klippa topparna är alltid en bra idé för att fräscha upp ditt utseende och hålla håret friskt. Det kan också vara roligt att slinga håret eller klippa lugg för att börja säsongen men en ny look.