De flesta av oss har favoritprodukter som vi använder om och om igen, men ibland väljer vi inte rätt varor. Att använda schampo och balsam är inte til

De flesta av oss har favoritprodukter som vi använder om och om igen, men ibland väljer vi inte rätt varor. Att använda schampo och balsam är inte tillräckligt om du vill att ditt hår ska vara i toppform, särskilt om det är färgat. Låt dig därför inspireras av rekommendationerna nedan. Vi lovar att de kommer att vara till hjälp!

Hårolja

Högkvalitativa håroljor kan göra mer för ditt hår än vad du anar. Genom att tillföra fukt byggs håret upp, och det känns mer levande. Något som är ännu viktigare är att ett sådant hår har betydligt svårare för att gå av, så se alltid till att ha en riktigt bra olja hemma. Välj gärna en produkt från frisörsalongen, eftersom de är betydligt bättre än varianterna i matbutikerna. Försök också att hitta en olja utan silikoner.

Värmeskydd

En produkt som skyddar mot värme är alltid bra att ha, oavsett om du ska på semester eller stannar hemma. Ett värmeskydd bör användas även om man bara fönar håret, och även du som försöker avstå från föning kan gynnas av en skyddande produkt. Under svensk höst och vinter kan det ju trots allt vara svårt att låta håret självtorka, och då kan man få vända sig till hårtorken även om man försöker låta bli.

Handduk av mikrofiber

Något många inte vet är att frottéhandduken är ett stort “Nej!” för håret. Eftersom materialet är ganska grovt sliter det på håret, särskilt om man sätter upp det i en turban eller torkar det med handduken. Ett betydligt bättre alternativ är den nya handduken av mikrofiber, som är väldigt mjuk och perfekt för skört hår som behöver torkas lite.