Att få långt hår tar sin tid, men det finns en del trick du kan ta till för att processen ska gå så snabbt som möjligt. Mycket handlar om att vårda hå

Att få långt hår tar sin tid, men det finns en del trick du kan ta till för att processen ska gå så snabbt som möjligt. Mycket handlar om att vårda håret och undvika slitage, så om du tar hand om håret så gott du kan har du redan kommit en bra bit på vägen. Nedan hittar du några bra tips!

Tvätta håret max 3 gånger i veckan

Det går inte att upprepa tillräckligt många gånger att överdrivet tvättande torkar ut håret. Det gör i sin tur att håret blir skört och har lätt för att knäckas. Att tvätta bort hårets naturliga oljor är aldrig någon bra idé, så försök att hålla schamponeringen till 2-3 gånger i veckan.

Ät nyttig mat

Utöver vanliga hårvårdstips bör man alltid komma ihåg att hårets hälsa till stor del beror på hur du mår. Hormonella rubbningar, sjukdomar eller andra besvär kan naturligtvis påverka hårets struktur och hälsa. Därför bör en nyttig kost vara en självklar del av din rutin, både för hårets och din egen skull. Ät mycket frukt, grönsaker, nötter, baljväxter och frön, så boostar du snabbt både immunsystemet och hälsan i övrigt.

Köp kosttillskott

Ibland kan det vara svårt att få i sig allt håret behöver dagligen. Även om du får i dig exempelvis vitaminer är det inte säkert att halten räcker för håret. Ett bra tips är att välja ett högkvalitativt kosttillskott som är särskilt utvecklat för att stimulera hårväxten och hålla håret starkt.

Klipp topparna

Hur ofta topparna behöver klippas beror faktiskt helt och hållet på hur ditt hår ser ut, eller rättare sagt på dess kvalitet. Man får ofta höra att man bör klippa sig ofta, men klipper du topparna alltför ofta klipper frisören bort samma längd som hunnit växa ut. Att klippa sig var sjätte vecka är därför ingen bra idé, eftersom håret växer cirka en centimeter i månaden, vilket innebär att frisören bara får kan klippa några millimeter.

Använd bra inpackningar

En högkvalitativ inpackning är som en helig graal för håret. Däremot bör du inte använda samma inpackning i mer än en månad, utan kombinera gärna fler. Att exempelvis använda en hårmask med proteiner fyra veckor i sträck är ingen bra idé, utan välj istället en fuktgivande mask veckan därpå.